Aanschuifavond huiskamerrestaurant

Het onderwerp aanschuifavond of aanschuiven in een HuiskamerRestaurant.

Een oud artikel uit 2010 (NRC) vertelt: Er zijn naar schatting vijftig huiskamerrestaurants in Nederland. Maar volgens Arjen Hogervorst, directeur van Bureau Eerlijke Mededinging (BEM) dat ‘oneerlijke concurrentie in de horeca bestrijdt’, zijn dit soort avonden per definitie illegaal. „Een restaurant runnen gaat niet zomaar. Zo zijn er veiligheidsvoorschriften, hygiëneregels, vergunningen en moeten er bijvoorbeeld gescheiden toiletten zijn. Daar kan zo’n huiskamerrestaurant nooit aan voldoen.” Ook Anthony van der Klis van Koninklijk Horeca Nederland is er duidelijk over. „Leuk zo’n huiskamerrestaurant, maar ze moeten wel voldoen aan dezelfde wet- en regelgeving als gewone restaurants. Het gaat hier om min of meer commerciële activiteiten, dus zijn ze concurrentie.”

Het volledige artikel is te vinden op: https://www.nrc.nl/nieuws/2010/04/09/een-restaurant-in-huis-mag-dat-11874252-a791976 

PS (van de Redactie HuiskamerRestaurants.com): We zijn nu ruim 9 jaar verder en hebben meer dan 1.000 Huiskamerrestaurants in Nederland.

Plaats een reactie